Viisi asentajaa ja työnjohtaja

18.09.2023

Tässä koulutuksessa pääsimme työskentelemään työnjohtajan kanssa. Työnjohtaja oli aloittanut uransa autokorjaamoalalla vasta alkuvuodesta 2023. Lähdimme siis liikkeelle hyvin perusasioista. Yhteen osa-alueeseen perehdyimme syventävästi, ajankäyttöön ja työpäivän suunnitteluun.

On ymmärrettävää, että alalla uutena työntekijänä ja miksi ei kokeneenakin työnjohtajana päivän aikataulutus ja ennakointi on haastavaa kokoajan muuttuvassa pelialustassa. On otettava niin monta asiaa huomioon ja ennakoitava lähes kaikenlaisia erilaisia skenaarioita kun kyseessä on viiden asentajan kokoluokan monimerkkikorjaamo. Työnjohtajan tarvitsee pitää monta rautaa tulessa samaan aikaan ja hänellä tulee olla vastauksia ja ratkaisuja mielellään heti ellei jo eilen. Päivät ja viikot kuluvatkin useasti liian nopeasti eikä valmistautumiseen jää tarpeeksi aikaa. Saimme organisoitua koulutuksen avulla työpäivää tehokkaammaksi rytmittämällä työtä ja ennakoimalla mahdollisimman paljon.

Miten tämä kaikki sitten onnistuu… Rakensimme asiakkaalle omat raportointityökalut jotta saimme seurattua esimerkiksi tehokkuuksia. Pohdimme myös, mikä on kenenkin vahvuus korjaamohallin puolella, jotta saisimme tehostettua sekä helpotettua päivän suunnittelua. Tarkastelimme myös työnjohdon aikataulutusta ihan päivittäisellä asteella ja löysimme ratkaisuja moneen aikataulullisesti haastavaan sektoriin. Toimme myös erilaista tulokulmaa vanhanaikaisiin tehottomiin toimintamalleihin ja saimme helpotettua työnjohtajan eri työvaiheita.